DALUM PAPIRFABRIK

FRA NEDLAGT INDUSTRTI TIL MODERNE BOLIGER

Optimum Ventilation har været en del af forvandlingen af Dalum Papirfabrik og har leveret ventilationsentreprisen i det nye attraktive boligområde i Odense.

Dalum Papirfabrik i Odense åbnede i 1874 og var med sin omfattende produktion i sin tid med til at sætte Dalum og Odense på landkortet. I 2012 lukkede papirfabrikken, og området blev lagt øde hen. De bevaringsværdige bygninger er nu omdannet til et attraktivt boligområde med lejligheder og rækkehuse.

Der er i alt opført 301 lejelejligheder, som varierer i størrelse fra 48 kvadratmeter til 120 kvadratmeter. Lejlighederne er fordelt på ni bygninger, som også har P-kælder, og det samlede byggeri omfatter 27.578 kvadratmeter. Nogle af lejlighederne er opført i de restaurerede industribygninger, hvor det bevaringsværdige udtryk er fastholdt, mens andre er opført i nye byggerier.

Optimum Ventilation har været en del af forvandlingen og har leveret og monteret decentrale ventilationsløsninger til byggeriet. Anlæggene har varmegenvinding, er placeret i skakt og betjener selvstændigt hver bolig. Hvert anlæg har særskilt indtag i facaden, og rørføringen for afkast er ført igennem skakt og op i fælles afkasthætte på tag.

Byggeriet er desuden opført efter DGNB Guld-certificering.

Periode: 2022-2023

Omfang: 27.578 m2 / 301 lejligheder

Bygherre: MT Højgaard

Hovedentreprenør: Raunstrup Byggeri A/S